Een kijkje achter de schermen van het Hill's distributiecentrum

Hill's voeding wordt over de hele wereld verkocht. Maar wist u ons ons Europese distributiecentrum in Oud Gastel is gevestigd? Daar vertellen we u graag wat meer over! Voor deze blog spraken we met Jack van Elteren, Field Warehouse Manager van het distributiecentrum.

Hoe zorg ik voor een goede positie van mijn dierenartsenpraktijk in Google?

In deze blog geven we u een introductie in de wereld van zoekmachine optimalisatie in Google, ook wel bekend onder de naam SEO (search engine optimization). Met deze praktische uitleg en tips kunt u direct aan de slag om uw praktijk een betere online zichtbaarheid te geven.

Maak kennis met onze kwispelende Hill’s collega’s!

Het zijn de collega’s die altijd enthousiast binnenkomen. Iedereen begroeten. Rondsnuffelen in alle hoeken. En kwispelen! Regelmatig nemen Hill’s medewerkers hun honden mee naar kantoor - en we laten u graag kennismaken met deze vrolijke viervoeters!

Hond met allergie: welke voeding moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste dieetvoeding voor honden met een allergie kan een lastig vraagstuk zijn. In dit artikel helpen we u met een handig stappenplan voor de aanpak van een omgevingsallergie of voedselallergie.

Gewicht in de praktijk: 5 vragen aan Helena, dierenarts bij Wellopet

In deze blog stellen we 5 vragen over de aanpak van gewicht aan Helena van Hyfte, dierenarts bij dierenzorgcentrum Wellopet. Helena vertelt over haar activiteiten en geeft tips hoe ze het gesprek over gewicht met huisdiereigenaren aangaat.

April = maand van de parasiet

Wormen, vlooien, teken, mijten en luizen: het zijn de ‘huisdieren’ die we liever niet in huis hebben. I
In deze blog vertellen we u waarom parasieten een steeds groter probleem worden, zetten we tips op een rijtje die u mee kunt geven aan huisdiereigenaren en delen we een handige bundel met afbeeldingen die u op social media kunt gebruiken.

Vegetarische voeding voor honden of katten - kan dat?

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet, door vegetariër of veganist te worden🥕🥬 Maar kunnen we dezelfde keuze maken voor huisdieren? In onze blog duiken we verder in dit onderwerp, inclusief handige infographic.

‘Smile’, het is de maand van het gebit!

In deze blog vertellen we u meer over de aanpak van gebitsproblemen, de rol van voeding en delen we een handige bundel met social media afbeeldingen.

Onderzoek: gewichtscontrole in dierenartspraktijken

Recentelijk voerde Hill's een onderzoek uit naar de omgang met gewichtscontrole in praktijken. We zetten in deze blog de belangrijkste conclusies op een rijtje: van de verantwoordelijkheid tot de grootste uitdagingen.

De risico’s en gevolgen van overgewicht

In deze blog zetten we de risico’s en gevolgen van overgewicht op een rijtje, inclusief handige afbeeldingen die u kunt delen op social media of uw website.

Speciale aandacht voor senior honden en katten

Deze maand zetten we senior honden en katten in de spotlights! In deze blog leest u alles over voeding speciaal voor oudere maatjes en delen we een leuke bundel met afbeeldingen!

Angst en stress in de kliniek voorkomen? Maak kennis met Fear Free.

In deze blog stellen we 5 vragen aan Esther Klok, paraveterinair bij dierenkliniek Winsum en CEO van Improve On the Move, haar eigen bedrijf waar ze haar liefde voor het veterinaire vak deelt in trainingen, workshops en meer. Esther vertelt hieronder over Fear Free werken, een aanpak om angst en stress bij dieren in de kliniek te voorkomen.

De leukste (dieren) inhakers voor social media 2021 - 2022

Inhakers nodig voor social media content? We hebben de leukste dieren inhakers per maand voor u op een rijtje gezet, in combinatie met andere handige momenten: van Internationale Dag van de Geleidehond tot Dag van de Zwarte Kat. Inclusief afbeeldingen om direct te gebruiken!

Zo maakt u overgewicht bespreekbaar op social media

Steeds meer dierenartspraktijken maken gebruik van social media voor communicatie met huisdiereigenaren. En niet voor niets, het is belangrijk om aanwezig te zijn waar uw doelgroep zich bevindt. Een social media pagina is zo aangemaakt, maar welke boodschap gaat u communiceren? In deze blog zetten we enkele handige tips op een rijtje om overgewicht bespreekbaar te maken op social media.

Dierenvoeding mythes ontrafeld

Er zijn heel wat mythen en misvattingen omtrent dierenvoeding. Kunnen honden en katten bijvoorbeeld granen goed verteren? Ontstaan allergieën vooral door voeding, of door iets anders? En hoe zit het met de hoeveelheid eiwitten in dierenvoeding? In deze blog duiken we in veel voorkomende mythes, inclusief handige infographics om te downloaden én te delen met huisdiereigenaren.

Vet Digital Training - online veterinaire nascholing

Veel sectoren zitten midden in een digitale transitie. Dit zult u als veterinaire professional ook merken. Tijd voor wat online veterinaire nascholing! Hoe gaat u bijvoorbeeld om met social media? Een Google My Business pagina? Of online reviews? Bij Hill's helpen we u graag meer wegwijs maken in het digitale landschap, met onze Vet Digital Trainingen. Zo kunt u uw digitale communicatie versterken, met behulp van verschillende gecertificeerde trainingsmodules. Alle modules zijn terug te kijken op het moment dat het u uitkomt (Engels of Frans), in de vorm van een video of podcast.

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Els

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Els over haar kat Floki, haar favoriete Hill’s producten en de leukste facetten van haar functie als Territory Manager.

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Djennica

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Djennica over klussen & etentjes, huisdieren Pluk en Balou en de bijzondere ervaringen in haar functie als Customer Service Agent en Voedingsdeskundige bij Hill’s.

Kijkje achter de schermen van de Hill's fabriek

Onlangs kregen we een kijkje achter de schermen, met een rondleiding in de Hill’s fabriek in Etten-Leur. Hill’s is in tientallen landen wereldwijd te koop, maar wist u dat de productie van droogvoer in Europa voor een groot deel in Etten-Leur plaatsvindt? In deze blog laten we u de reis van een brokje zien - en delen we leuke weetjes!

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Linda

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Linda over klussen & borrels, haar honden Luna en Roxy en de leukste facetten van haar functie als Key Account Manager Vet Corporates.

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Danielle

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? Maak kennis met onze medewerkers en hun huisdieren! In deze blog stellen we 5 vragen aan Danielle, Digital Engagement Specialist bij Hill’s Benelux.

Vet Digital Training - online veterinaire nascholing

Veel sectoren zitten midden in een digitale transitie. Dit zult u als veterinaire professional ook merken. Tijd voor wat online veterinaire nascholing! Hoe gaat u bijvoorbeeld om met social media? Een Google My Business pagina? Of online reviews? Bij Hill's helpen we u graag meer wegwijs maken in het digitale landschap, met onze Vet Digital Trainingen. Zo kunt u uw digitale communicatie versterken, met behulp van verschillende gecertificeerde trainingsmodules. Alle modules zijn terug te kijken op het moment dat het u uitkomt (Engels of Frans), in de vorm van een video of podcast.


graph

Module #1: Zo maakt u een goede start online

In deze eerste module geven we u een beter beeld van de online wereld. Wat is het digitale gedrag van consumenten? En hoe staat het digitale gebruik van veterinaire professionals hiertegenover? En wat zijn wettelijke en technische voorwaarden om rekening mee te houden online?
Bekijk module 1

Module #2: Google My Business & Facebook

Google My Business (GMB) is onmisbaar bij lokale zoekopdrachten in Google. Zoek je bijvoorbeeld een dierenkliniek in Amsterdam? Dan krijg je direct een kaart te zien met praktijken en hun gegevens, op basis van GMB accounts. Maar hoe maak je nu een account aan? En hoe richt je deze optimaal in? Daarnaast geven we in deze module handige tips voor Facebook, die u direct kunt gebruiken voor uw praktijk.
Bekijk module 2


graph

Module #3: Online reputatie voor dierenartspraktijken

Waar begint een consument in zijn zoektocht naar een praktijk? Volgens een recente survey (2020) van VetoNetwork in België zijn ervaringen van anderen zeer belangrijk in dit keuzeproces: allereerst door mond-tot-mond reclame (‘Ask friends’), daarnaast door reviews. Maar hoe kunt u uw eigen online reputatie monitoren? En hoe kunt u het beste reageren als iemand een negatieve review heeft geplaatst? In module 3 vertellen we er alles over! Bekijk module 3


Module #4: online community’s: hoe, wat en waarom?

In module 4 duiken we verder in het onderwerp online community’s. Op welke manieren kunt u berichten plaatsen op Facebook, Google My Business en Instagram? Wat voor soort berichten? En waarom is het opbouwen van een online community een belangrijk onderdeel van online aanwezigheid?
Bekijk module 4

Module #5: online sales voor klinieken

Module 5 staat helemaal in het teken van online sales. Zo kijken we naar het Franse model, waarmee nu al meer dan 2000 klinieken de stap hebben gezet naar online verkoop. Ook bespreken we belangrijke voorwaarden, zowel financieel als logistiek. Bekijk module 5

Heeft u nog vragen over de veterinaire nascholing met behulp van de Hill’s Vet Digital Trainingen? Neem dan contact met ons op.Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Danielle

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? Maak kennis met onze medewerkers en hun huisdieren! In deze blog stellen we 5 vragen aan Danielle, Digital Engagement Specialist bij Hill’s Benelux.


graph

#1: Wat is je rol bij Hill’s?

Ik werk als Digital Engagement Specialist bij Hill’s Benelux. Nu zegt dat waarschijnlijk nog niet veel, meer het is een functie gericht op online communicatie voor veterinaire professionals: van e-mailmarketing tot social media en van nieuwe pagina’s op de Hill’s Vet website tot vertalingen.

#2: Ben je meer een katten- of een hondenmens?

Ik ben toch net wat meer een kattenmens. Elke kat op straat moet toch echt altijd even geaaid worden!


#3: Heb je zelf één of meerdere huisdieren?

Ik heb een kat genaamd Noa! Het is een half Britse korthaar van 5,5 jaar. De vader was naar alle waarschijnlijkheid een rode kater - dus daar heeft ze de mooie tekening met bruin/rood van gekregen. Haar dagen besteed ze het liefst met slapen onder de tafel, spelen met haar favoriete verenhengel en in de avond lekker spinnen op schoot.


#4: Wat is het leukste aan je rol bij Hill’s?

De hele dag werken met honden en katten, meer toelichting is niet nodig denk ik! Zelf vind ik het daarnaast erg leuk dat online marketing zo in beweging is. Het is ontzettend divers: zo kan ik het ene moment bezig zijn met het ontwerp van een banner, daarna in een internationale meeting zitten met Hill’s collega’s van over de hele wereld en de dag afsluiten met een e-mail campagne voor een nieuw product.

#5: Tot slot, vul in: … is 100% Hill’s.

Een organisatie waar we elke dag samenwerken om het verschil te maken, voor zowel huisdiereigenaren als veterinaire professionals!De leukste (dieren) inhakers voor social media 2021 - 2022

Inhakers nodig voor social media content? We hebben de leukste dieren inhakers per maand voor u op een rijtje gezet, in combinatie met andere handige momenten: van Internationale Dag van de Geleidehond tot Dag van de Zwarte Kat.


JUL - AUG - SEP 2021

17 juli - Wereld Emoji Dag // 8 augustus - Internationale Kattendag // 15 augustus - Check the Chip Day
21 augustus - Dakloze Dierendag // 26 augustus - Internationale Hondendag // 1 september - Start Herfst (meteorologisch)

OKT - NOV - DEC 2021

4 oktober - Wereld Dierendag // 8 oktober - Dierenartsassistente Dag // 13 oktober - Pet Obesity Awareness Day
27 oktober - Dag van de Zwarte Kat // 31 oktober - Halloween // 11 november - Singles Day
27 november - Black Friday // 1 december - Start Winter (meteorologisch) // 7 december - Nationale Vrijwilligersdag
25 december - Eerste Kerstdag // 26 december - Tweede Kerstdag // 31 december - Oudjaarsdag

JAN - FEB - MAR 2022

1 januari - Nieuwjaarsdag // 17 januari - Blue Monday // 14 februari - Valentijnsdag
1 maart - Start Lente (meteorologisch) // 23 maart - Internationale Puppy Dag // 26 maart - Earth Hour // 27 maart - Zomertijd

APR - MEI - JUN 2022

1 april - 1 april // 17 april - Eerste Paasdag // 18 april - Tweede Paasdag
24 april - Internationale Dag van de Dierenarts // 24 april - Wereld Proefdierendag // 27 april - Koningsdag
28 april - Internationale Dag van de Geleidehond // 9 mei - Moederdag // 1 juni - Start zomer (meteorologisch)
4 juni - Hug Your Cat Day // 19 juni - Garfield Day // 20 juni - Take Your Dog to Work Day

Welkom op de Hill's Vet blog! Bekijk de laatst gepubliceerde artikelen, Hill's Vet nieuws en persoonlijke verhalen.

Ik ga op vakantie en neem mee...een zwerf- of asieldier?

In deze blog spreken we over de risico's (zoals infectieziekten & zoönosen) en de wetgeving rondom adoptie uit het buitenland.

Een kijkje achter de schermen van het Hill's distributiecentrum

Hill's voeding wordt over de hele wereld verkocht. Maar wist u ons ons Europese distributiecentrum in Oud Gastel is gevestigd? Daar vertellen we u graag wat meer over! Voor deze blog spraken we met Jack van Elteren, Field Warehouse Manager van het distributiecentrum.

Maak kennis met onze kwispelende Hill’s collega’s!

Het zijn de collega’s die altijd enthousiast binnenkomen. Iedereen begroeten. Rondsnuffelen in alle hoeken. En kwispelen! Regelmatig nemen Hill’s medewerkers hun honden mee naar kantoor - en we laten u graag kennismaken met deze vrolijke viervoeters!

Hoe zorg ik voor een goede positie van mijn dierenartsenpraktijk in Google?

In deze blog geven we u een introductie in de wereld van zoekmachine optimalisatie in Google, ook wel bekend onder de naam SEO (search engine optimization). Met deze praktische uitleg en tips kunt u direct aan de slag om uw praktijk een betere online zichtbaarheid te geven.

Hond met allergie: welke voeding moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste dieetvoeding voor honden met een allergie kan een lastig vraagstuk zijn. In dit artikel helpen we u met een handig stappenplan voor de aanpak van een omgevingsallergie of voedselallergie.

Gewicht in de praktijk: 5 vragen aan Helena, dierenarts bij Wellopet

In deze blog stellen we 5 vragen over de aanpak van gewicht aan Helena van Hyfte, dierenarts bij dierenzorgcentrum Wellopet. Helena vertelt over haar activiteiten en geeft tips hoe ze het gesprek over gewicht met huisdiereigenaren aangaat.

April = maand van de parasiet

Wormen, vlooien, teken, mijten en luizen: het zijn de ‘huisdieren’ die we liever niet in huis hebben.
In deze blog vertellen we u waarom parasieten een steeds groter probleem worden, zetten we tips op een rijtje die u mee kunt geven aan huisdiereigenaren en delen we een handige bundel met afbeeldingen die u op social media kunt gebruiken.

Vegetarische voeding voor honden of katten - kan dat?

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet, door vegetariër of veganist te worden🥕🥬 Maar kunnen we dezelfde keuze maken voor huisdieren? In onze blog duiken we verder in dit onderwerp, inclusief handige infographic.

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Els

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Els over haar kat Floki, haar favoriete Hill’s producten en de leukste facetten van haar functie als Territory Manager.

‘Smile’, het is de maand van het gebit!

In deze blog vertellen we u meer over de aanpak van gebitsproblemen, de rol van voeding en delen we een handige bundel met social media afbeeldingen.

De risico’s en gevolgen van overgewicht

In deze blog zetten we de risico’s en gevolgen van overgewicht op een rijtje, inclusief handige afbeeldingen die u kunt delen op social media of uw website.

Dierenvoeding mythes ontrafeld

Er zijn heel wat mythen en misvattingen omtrent dierenvoeding. Kunnen honden en katten bijvoorbeeld granen goed verteren? Ontstaan allergieën vooral door voeding, of door iets anders? En hoe zit het met de hoeveelheid eiwitten in dierenvoeding? In deze blog duiken we in veel voorkomende mythes, inclusief handige infographics om te downloaden én te delen met huisdiereigenaren.


Granen mythes

Granen hebben een negatief imago bij veel huisdiereigenaren. Een hond of kat heeft toch geen tarwe, gerst of rogge nodig? Dit imago is jammer! Granen kennen namelijk veel voordelen. Bekijk ze hieronder:

Katten en honden kunnen granen goed verteren. De vertering van granen in dierenvoeding is gelijk aan de vertering van voeding met dierlijke ingrediënten

Granen maken dierenvoeding compleet en evenwichtig. Ze bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals energie, eiwit, vitamine E en linolzuur.

Honden en katten hebben elke dag de juiste hoeveelheid essentiële aminozuren nodig. Hoogwaardige eiwitten zijn licht verteerbaar voor honden en katten.

Eiwitten mythes

We zien de 'trend' dat huisdiereigenaren kijken naar dierenvoeding met een hoog eiwitgehalte, iets wat we ook zien bij de voeding voor mensen. Eiwitten zijn de bouwstenen voor organen, spieren en het immuunsysteem. Maar, bij voeding met een te hoog eiwitgehalte moeten de lever en nieren harder werken, wat een extra belasting van deze organen betekent.

Allergieën mythes

Soms gaat er de mythe rond dat voedselallergieën een belangrijke oorzaak zijn van huidproblemen bij honden. Maar wist u dat er bij honden in slechts 10% sprake is van een voedselallergie? Het gaat in de overige 90% om omgevingsovergevoeligheden (zoals grassoorten) of vlooien.

Huidallergieën bij honden worden vaak veroorzaakt door pollen, grassoorten, huisstofmijt en vlooien.

De meest voorkomende voedselallergieën bij honden zijn rund, melk en kip. Bij katten gaat het om rund, melk en vis.

De meeste voedselallergieën ontstaan door overgevoeligheden voor vlees of zuivel, en niet door granen.Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Linda

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Linda over klussen & borrels, haar honden Luna en Roxy en de leukste facetten van haar functie als Key Account Manager Vet Corporates.


graph

#1: Wat is je rol bij Hill’s?

Ik werk alweer heel wat jaartjes bij Hill's! Na het afronden van mijn studie in Gent ben ik in 2010 bij Hill's gestart als veterinaire accountmanager. Dagelijks was ik op de weg om de praktijken in Zuid-West Nederland te bezoeken. Toen in 2017 de grotere veterinaire key accounts in Nederland werden geïntroduceerd, ben ik daar vanuit Hill's steeds meer betrokken bij geraakt.

#2: Heb je zelf één of meerdere huisdieren?

We hebben 2 honden: heidewachtel Luna en Roxy, een kruising tussen een Australische herder en een labrador. Daarnaast hebben we een ren vol met kippen. Van die schattige zijdehoenders en een paar brahma’s. Kortom, een gezellige beestenboel thuis!

#3: Wat maakt jouw baan zo leuk?

Het leukste vind ik het connecten met zoveel verschillende mensen, die uiteindelijk allemaal hetzelfde doel hebben; het beste voor dieren! Ik ben er van overtuigd dat we met onze innovatieve en wetenschappelijke onderzochte producten hét verschil kunnen maken. Mijn uitdaging zit hem vooral in strategische doelstellingen te 'vertalen' naar ondersteuning waar de praktijkteams gemakkelijk en snel mee aan de gang kunnen!

#4: Noem 3 fun facts over jezelf.

 1. Ik heb een big smile op mijn gezicht als ik in het weekend kan sporten, klussen in en rondom het huis, de honden op het strand laten uitrennen en gezellig borrelen met vrienden tot in de late uurtjes.
 2. Je mag me wakker maken voor hachee en een rood wijntje, maar speciaalbiertjes zijn ook heerlijk ;-).
 3. Ik voel me een gevorderd klusser na al het (ver)bouwen van huis, schuur & vakantieappartement.

#5: Lastige keuze: team kat of team hond?

Ik ga toch valsspelen, team dier! Ik hou van alle dieren, maakt niet uit welke soort.Een kijkje achter de schermen van de Hill’s fabriek

Onlangs kregen we een kijkje achter de schermen, met een rondleiding in de Hill’s fabriek in Etten-Leur. Hill’s is in tientallen landen wereldwijd te koop, maar wist u dat de productie van droogvoer in Europa voor een groot deel in Etten-Leur plaatsvindt? In deze blog laten we u de reis van een brokje zien - en delen we leuke weetjes!


graph

De reis van een brokje

Ons dierenvoer gaat een heel proces door voordat u het in een mooie Hill’s verpakking ontvangt in uw kliniek.

 1. Het begint allemaal met de ruwe ingrediënten, zoals granen, oliën, vitaminen, dierlijke eiwitten et cetera. Deze worden eerst uitgebreid gecontroleerd op kwaliteit, door onder andere een visuele inspectie, NIR-analyse en mycotoxine-analyse. Daarna worden de ingrediënten verdeeld, gemixt en gemalen.
 2. Voor de tweede stap in het proces mag de extruder aan het werk. In de extruder worden de ingrediënten gekookt, bacteriën gedood en de structuur aangepast zodat het beter verteerbaar is voor dieren. Hierna worden de brokken in verschillende zones gedroogd voor de perfecte ‘bite’. Vervolgens worden de smaken van de brokjes verder verrijkt en is het tijd om te koelen.
 3. Stap drie: een nieuwe ronde met controles!

 4. "Veiligheid en kwaliteit staan voorop in elke stap van het proces". - Ernst Walet, Operations Manager Hill's Pet Etten Leur


 5. Zijn de brokken door de controle gekomen? Dan zijn ze klaar voor de volgende stap. Nu worden de brokken in verpakkingen verdeeld, van 250 gram tot 18 kilo zakken. De zakken worden in dozen gezet en automatisch op pallets geladen.
 6. De pallets worden vervolgens volledig geautomatiseerd op vrachtwagens geladen. De vrachtwagens gaan op weg naar het distributiecentrum van Hill’s in Oud Gastel, waarna ze de reis over de hele wereld vervolgen.

Zo is de reis van ruwe ingrediënten naar een zak dierenvoer compleet!


Weetjes over onze productie

Wist u dat… graph

 • De Hill’s fabriek in Etten-Leur net een jubileum heeft mogen vieren? Hill’s is in deze fabriek gevestigd sinds 1996. De fabriek is door de jaren heen voor heel wat doeleinden gebruikt. In de oprichting in 1905 was het een fabriek voor het verwerken van suiker, vervolgens een kurkfabriek en daarna een mengvoederfabriek genaamd Safari.
 • In Etten-Leur werken ongeveer 150 mensen, verdeeld over 3 shifts. Hiermee draaien we 24/5 productie. De weekenden zijn voor onderhoud en schoonmaak.
 • Er in 2020 maar liefst 594 verschillende soorten Hill’s producten over de band kwamen rollen in de fabriek? Dit is inclusief alle zakformaten.
 • We dagelijks ongeveer 525.000 kilo droogvoer produceren? Gemiddeld gaat het om ongeveer 25 vrachtwagens naar Oud Gastel.
 • Vanuit het Hill’s distributiecentrum in Oud Gastel alle producten de hele wereld overgaan? Van Japan tot Zuid-Afrika!Zo maakt u overgewicht bespreekbaar op social media

Steeds meer dierenartspraktijken maken gebruik van social media voor communicatie met huisdiereigenaren. En niet voor niets, het is belangrijk om aanwezig te zijn waar uw doelgroep zich bevindt. Een social media pagina is zo aangemaakt, maar welke boodschap gaat u communiceren? In deze blog zetten we enkele handige tips op een rijtje om overgewicht bespreekbaar te maken op social media.


graph

Denk na over de verschillende fases


Allereerst is het goed om rekening te houden met de verschillende ‘fases’ waar iemand zich kan bevinden. Hieronder gaan we in op bewustwording (fase 1), aanpak (fase 2) en opvolging en behoud van een gezond gewicht (fase 3).

Fase 1 - bewustwording
Huisdiereigenaren weten in deze eerste fase nog niet dat hun hond of kat overgewicht heeft. U heeft dus content nodig om ze bewust te maken van de risico’s van overgewicht en daarnaast om ze te helpen om overgewicht kunnen herkennen bij hun eigen dier(en).

Onderstaande content kunt u gebruiken in deze eerste fase:
Quiz ‘Is uw hond te zwaar?’
Quiz ‘Is uw kat te zwaar?’
Download: bepaal de Lichaams Conditie Score
◾ Afbeeldingen en video’s om mensen bewust te maken. We hebben in dit artikel een selectie voor u klaargezet!
Fase 2 - aanpak van overgewicht
graph In deze twee fase weten huisdiereigenaren dat hun hond of kat wat pondjes teveel heeft. Nu kunt u ze op social media ondersteunen met content om dit aan te pakken. Geef tips waar ze op moeten letten (van wegen tot beweging), deel kennisartikelen, vertel over de rol van voeding en stimuleer dat ze altijd een afspraak kunnen maken voor advies.

Vanuit Hill’s hebben we al enkele handige artikelen over gewicht op een rijtje gezet, die u eenvoudig kunt delen:
Gewichtscontrole bij katten
Gewichtscontrole bij honden
Kat: spelen en bewegen
Hond: spelen en bewegen
Wat zijn de oorzaken van gewichtstoename?
Wat moet ik doen aan het overgewicht van mijn hond?
Let op het gewicht van uw pup


Fase 3 - opvolgen en behouden van een gezond gewicht
Tot slot is er nog de derde fase, waarbij het gaat om de opvolging en het behouden van een gezond gewicht. U kent het wel, na een dieet en veel sporten zien we bij mensen vaak een terugval naar oude patronen. Leg in uw communicatie op social media nadruk op periodieke controles en weegmomenten. Vraag daarnaast huisdiereigenaren ook om resultaten en ervaringen te delen. Perfect is bijvoorbeeld een ‘voor’ en ‘na’ foto, samen met een verhaal over de effecten van het afvallen. Is de hond of kat bijvoorbeeld veel energieker geworden nu het een gezond gewicht heeft? Ervaringen van anderen werken zeer goed als stimulans voor andere huisdiereigenaren om na te denken over gewicht.

Zoek in elke fase de interactie op


Social media leent zich perfect om het gesprek en de interactie met huisdiereigenaren aan te gaan. Dit is belangrijk in elke fase en kunt u op verschillende manieren toepassen:
graph ◾ Wanneer u alleen maar informatie deelt zal de kans op een gesprek of interactie kleiner zijn. Stimuleer volgers ook vooral om te reageren, door zelf vragen te stellen. En vergeet zeker de online opvolging niet wanneer u vragen of opmerkingen ziet binnenkomen.

◾ Op Facebook, Instagram en LinkedIn kunt u daarnaast gebruik maken van Stories. Dit zijn ‘verhalen’ die slechts 24 uur zichtbaar zijn, maar waarmee u op een eenvoudige manier kan zorgen voor meer interactie op social media. Zo kunt u op Instagram bijvoorbeeld open vragen stellen, poll’s toevoegen en werken met quizvragen.

graph

Meer weten over gewichtscontrole?
Angst en stress bij in de kliniek voorkomen? Maak kennis met Fear Free.

In deze blog stellen we 5 vragen aan Esther Klok, paraveterinair bij dierenkliniek Winsum en CEO van Improve On the Move, haar eigen bedrijf waar ze haar liefde voor het veterinaire vak deelt in trainingen, workshops en meer. Esther vertelt hieronder over Fear Free werken, een aanpak om angst en stress bij dieren in de kliniek te voorkomen.


graph

#1 Wat is Fear Free werken?

Fear Free is een manier van werken met dieren waarbij de focus ligt op het voorkomen van angst en stress. Fear Free is de naam van het Amerikaanse bedrijf wat deze aanpak heeft ontwikkeld. Naast veterinaire scholing en training zijn er ook cursussen voor eigenaren, trimmers en andere beroepen. Ook kan je diverse Fear Free certificaten behalen.

Voor mijn gevoel paste ik angstvrij werken al 15 jaar toe in de kliniek, alleen had het nog geen naam en ik kon nergens bijscholing volgen. Toen hoorde ik tijdens een lezing in 2016 over Fear Free, waarbij ik gelijk de aansluiting vond die ik zocht. Ik heb toen diverse cursussen gevolgd en ben mijn kennis steeds verder uit gaan breiden.


#2 Waarom is Fear Free werken in een praktijk belangrijk?

Als dierenarts wil je dieren helpen, en juist geen extra angst en stress veroorzaken. Wanneer je dit kunt voorkomen, zullen ook eigenaren met meer plezier naar je praktijk komen. Daarnaast is een ontspannen dier veel beter te onderzoeken en zullen behandelingen ook een beter resultaat hebben. Het is een win-win situatie voor het dier en de eigenaar. Maar ook voor het veterinaire team zal het zorgen veel meer rust, minder stress en meer werkplezier.

Meer dan ooit hechten mensen waarde aan dierenwelzijn, de media staat er elke dag vol mee. Ook in de praktijk moeten we gaan kijken wat zelf kunnen veranderen, voordat er regels opgelegd worden waar we zelf geen invloed op hebben.

#3 Kan je enkele voorbeelden geven van Fear Free toepassingen?

Ik kan je er zo heel wat over vertellen, maar nog leuker is het om enkele voorbeelden te laten zien!

◾ In onderstaande video zie je hoe we angstvrij een teek verwijderen, door te zorgen voor afleiding met eten.
◾ Stress voorkomen we tijdens de behandeling, door de bloeddruk te meten en het dier af te leiden met eten en de inzet van feromonen.
◾ Ook werken we met voedselspelletjes tijdens het wachten, om angst te voorkomen.#4 Kost Fear Free werken veel extra geld en tijd?

Fear Free werken zal in eerste instantie vooral bij pups en kittens wat extra inzet kosten. Maar het goede nieuws: vervolgens heb je er de rest van je leven plezier van. Zo vind ik het ideaal dat dieren los zijn te behandelen in je spreekkamer. Ook ervaar ik dat eigenaren veel eerder en vaker naar je toekomen, wat juist weer extra kan opleveren. En super belangrijk: meer plezier en minder stress bij het team. Geen enkele dierenarts of assistente zal het leuk vinden om een dier in de houdgreep te moeten behandelen, of gekrabd of gebeten te worden.

#5 Tot slot, welke praktische tips zou je veterinaire collega’s willen meegeven?

Wees niet bang om eens iets heel nieuws te proberen! En ook al ziet de rest van het team het nog niet (helemaal) zitten, ga zelf aan de slag om Fear Free te leren werken. Collega’s zien dan vanzelf de mooie resultaten. Stel jezelf de volgende vragen. Hoe kunnen we dieren het beste helpen en hoe zorgen we ervoor dat eigenaren naar de praktijk komen? Als het antwoord is dat we dieren goed kunnen helpen door een focus op het verbeteren van onderzoek en behandeling, dan is Fear Free echt iets wat je moet proberen. En fijne ervaringen van eigenaren in de praktijk, zal het stimuleren dat ze vaker langskomen. Wil je meer weten over hoe je met Fear Free aan de slag kan gaan? Neem dan een kijkje op Improve on the Move.Derm Complete, een succesverhaal voor labrador Max!

We kunnen dit hele artikel zo vullen met informatie over Derm Complete. Maar wat is er beter (en leuker!) dan een verhaal uit de praktijk?
Jordy van de Wiel, dierenarts bij Dierenkliniek de Langstraat in Waalwijk, deelt in deze blog het succesverhaal voor labrador Max.


graph

Klachten, onderzoeken en second opinions...

Max, een labrador reu (gecastreerd) van 2 jaar oud, werd in onze kliniek aangeboden voor een second opinion. De eigenaar was al bij verschillende dierenartsen en specialisten geweest en begon ten einde raad te raken. De eigenaren kwam voor second opinion omdat ze van mening waren dat de andere dierenartsen niks anders konden dan andere voeding voorschrijven, welke het probleem niet oploste.

Max had al van pup af aan met regelmaat klachten. Dit was tweeledig: enerzijds had hij al van jongs af aan gastro-intestinale klachten. Dit begon met Giardia infecties als pup, maar na behandeling hiervan is altijd met regelmaat last blijven houden van braken en sterk wisselende ontlasting. Anderzijds had hij frequent diverse huidklachten: otitis, rode traanogen, jeuk, kapotbijten van oksels, liezen en tussenteenruimten. Kortom: typische klachten voor een atopische hond. Het vermoeden van atopie werd nog eens bevestigd door het feit dat regelmatige prednisonkuren goede verbetering gaven.

"Doordat we medisch gezien geen afwijkingen konden vinden op Max, kwam het onderwerp ‘voeding’ opnieuw op tafel." - Jordy van de Wiel, dierenarts bij Dierenkliniek de Langstraatgraph

Voeding als oplossing voor Max

Hoewel ook wij vermoedden dat er sprake was van een voedselovergevoeligheid en atopie, waarvoor de behandeling hoofdzakelijk dieetaanpassing zou zijn, werd over gegaan tot verder onderzoek. De eigenaar stond zoals gezegd niet open voor een voedingswisseling. Er werd een uitgebreid bloedonderzoek gedaan en er werd een buikecho gemaakt wat, behalve iets verdikte darmmucosa, allemaal geen afwijkingen opleverde. Doordat we medisch gezien geen afwijkingen konden vinden op Max, kwam het onderwerp ‘voeding’ opnieuw op tafel. Op dit moment stond de eigenaar hier wel open voor.

Omdat er sprake was zowel een vermoeden van voedselovergevoeligheid als van atopie, werd er gekozen voor de nieuwe voeding van Hill's, de Derm Complete. Na een goed gesprek met de eigenaar over onze vermoedens en op welke manier deze voeding daar een bijdrage aan zou gaan leveren, is de eigenaar gestart op de Derm Complete.


Eind goed, al goed: het effect van Derm Complete

Ongeveer 2 maanden na het starten op Derm Complete kwam Max op controle. De eigenaren waren euforisch en ontzettend blij met de nieuwe voeding. In de 2 jaar dat ze Max hadden, had hij het nog nooit zo goed gedaan als nu op deze nieuwe voeding. Alle braakproblemen en wisselende ontlasting waren volledig verdwenen en ook de jeukklachten waren zeer sterk afgenomen. Hierbij merkten ze, zoals te verwachten is bij atopieproblemen, dat de jeukklachten niet volledig over waren. Een verdere multimodale therapie voor de atopie werd vervolgens opgestart. Tot op heden krijgt Max nog altijd de Derm Complete en doet hij het, met de verdere multimodale atopiebehandeling, goed en is nagenoeg klachtenvrij.ActivBiome+ de uitkomst voor Nero!

Maak kennis met Nero! Een actieve Rottweiler van bijna 3 jaar oud. Helaas heeft Nero in het dagelijkse leven veel last van spijsverteringsklachten. Paraveterinair Lesley deelt haar ervaringen over Hill’s Prescription Diet z/d met ActivBiome+ technologie.


Derm Complete, een succesverhaal voor labrador Max!

We kunnen dit hele artikel zo vullen met informatie over Derm Complete. Maar wat is er beter (en leuker!) dan een verhaal uit de praktijk? Jordy van de Wiel, dierenarts bij Dierenkliniek de Langstraat in Waalwijk, deelt in deze blog het succesverhaal voor labrador Max.

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Djennica

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Djennica over klussen & etentjes, huisdieren Pluk en Balou en de bijzondere ervaringen in haar functie als Customer Service Agent en Voedingsdeskundige bij Hill’s.


graph

#1 Wat is je rol bij Hill’s?

Heb je wel eens met Hill’s contact opgenomen? Dan is de kans groot dat je vraag bij mij terecht is gekomen! Ik werk als Customer Service Agent en ben daarmee het eerste aanspreekpunt voor Hill’s klanten bij vragen. Daarnaast ben ik ook ondersteunend voedingsdeskundige, voor zowel klanten als consumenten.

#2 Wat maakt jouw baan zo leuk?

De variatie in het werk en het contact met mensen (voornamelijk telefonisch en via e-mail, maar soms ook persoonlijk). Daarnaast ook veelvuldig contact met collega’s, zowel op kantoor als in de buitendienst. Maar wat het vooral leuk maakt is om dit te mogen doen binnen een heel gezellig en professioneel team, waarvan het merendeel ook al jaren bij Hill’s werkt. Iedereen zet zich altijd volledig in om de beste service aan onze klanten te bieden.


#3 Heb je zelf één of meerdere huisdieren?

Jazeker, ik ben gek op dieren! Helaas hebben we pas geleden afscheid moeten nemen van onze bordercollie genaamd Roxy, dat was echt mijn maatje. Sinds vorig jaar woont kat Pluk bij ons, die we hebben overgenomen van een collega. Hele gesprekken voer ik met deze enorme kroelkip! Daarnaast hebben we sinds 10 maanden de hond van de zieke broer van mijn man te logeren, genaamd Balou. Hij ziet eruit als een groot formaat flat-coated retriever. Een ongeleid projectiel, maar altijd vrolijk!


#4 Kan je 3 fun facts over jezelf noemen?

 1. Niet echt vrouwelijk, maar wel een leuk weetje; ik kan op 2 vingers heel schel en hard fluiten. Tijdens een concert maak ik hier graag veelvuldig gebruik van. Dit wordt niet altijd gewaardeerd ;-).
 2. Van grasmaaien tot aan de slag met de heggenschaar, ik doe van alles in de tuin! Ik klus daarnaast graag in ons huis; schilderen, herinrichten, meubels opknappen etc. Is mijn man net gewend aan de nieuwe inrichting, dan begint het bij mij alweer te kriebelen om weer iets anders aan te pakken!
 3. Ik ben een gezelligheidsdier en houd van mensen om me heen, met name die me dierbaar zijn (kids/vrienden/familie). Zo is het vaak een verrassing wie er ‘s avonds met ons mee eet, want het is bij ons een zoete inval. Corona heeft dit helaas wel een stuk lastiger gemaakt.


#5 Welke ervaring in of tijdens je werk heeft het meeste indruk op je gemaakt?

Soms spreek je een consument die er emotioneel doorheen zit met de verdrietige situatie waarin hij/zij zich bevindt, bijvoorbeeld na het overlijden van een partner. Een hond of kat biedt hen dan troost en is hun alles. Als dit dier vervolgens gezondheidsproblemen krijgt en als hij/zij hiervan de financiële lasten niet meer kan dragen, dan voel ik de pijn van de eigenaar en dat raakt me. Ook als ik iemand spreek waarvan het dier is overleden, die hierover nog erg emotioneel is.
Omgaan met honden / katten & ouderdom

Het kan lastig zijn om de eerste tekenen van ouderdom te herkennen bij honden en katten. Met onze Hill's producten geven we oudere honden en katten de extra ondersteuning die ze nodig hebben. Of het nu gaat om ondersteuning bij nierproblemen, gewrichtsproblemen (artrose) of maag- en darmproblemen.


Onze producten voor oudere honden & katten op een rijtje

Producten

Voordelen

Vet Essentials Mature Adult

 Geavanceerde voeding met 5 essentiële gezondheidsvoordelen voor de oudere hond & kat

Voor hond

 Klinisch bewezen om het leerproces, de sociale interactie en de slaappatronen bij oudere honden te helpen behouden.

Voor hond - Voor kat

 Spijsverteringsproblemen oplossen in slechts 3 dagen, vermindering van maag- en darmklachten, bij braken en diarree.

Voor hond - Voor kat

 Ondersteuning bij gewrichtsproblemen door pijnlijke gewrichten te verzachten en gezond kraakbeen te behouden met een zichtbare verbetering in 21 dagen (hond) en 28 dagen (kat).

Voor hond - Voor kat

 Klinisch bewezen een langer leven en een verhoogde levenskwaliteit te ondersteunen bij een nieraandoening.

 Klinisch bewezen voeding voor katten ter verbetering van de gezondheid van de schildklier in 3 weken.

graph

Onderzoek: gewichtscontrole in dierenartspraktijken

Recentelijk voerde Hill's een onderzoek uit naar de omgang met gewichtscontrole in praktijken. We zetten in deze blog de belangrijkste conclusies op een rijtje: van de verantwoordelijkheid tot de grootste uitdagingen.


Is gewichtscontrole een belangrijk thema in de praktijk? De meerderheid van onze respondenten, die werkzaam zijn als dierenarts of dierenartsassistent(e), geven aan van wel: 56,7% geeft in de enquête een cijfer van 8 of hoger (op een schaal van 1 tot 10), wanneer het gaat om het beoordelen van het belang van gewichtscontrole. Uit de enquête blijkt dat in veel praktijken zowel de dierenarts als de assistent(e) verantwoordelijk zijn voor gewichtscontrole (58,2%). In 23,9% van de gevallen is alleen de assistent(e) verantwoordelijk, tegenover in 17,9% van de gevallen alleen de dierenarts.

De grootste uitdaging op het gebied van gewichtscontrole? Dat blijkt het motiveren van huisdiereigenaren te zijn.


Op de vraag 'Op welke manier bespreekt u gewicht met huisdiereigenaren?' steekt het antwoord 'Persoonlijk in de praktijk' er met kop en schouders bovenuit. 98,5% maakt hier gebruik van. Hierop volgen de antwoorden telefonisch contact (37,3%), via social media (23,9%) en via e-mail (17,9%).

De grootste uitdaging op het gebied van gewichtscontrole? Dat blijkt het motiveren van huisdiereigenaren (43,3%) te zijn, gevolgd door het bewust maken van huisdiereigenaren (25,4%) en effectieve opvolging na advies (17,9%). Communicatie en een effectieve aanpak blijken minder grote uitdagingen te zijn voor praktijken.De risico’s en gevolgen van overgewicht

In deze blog zetten we de risico’s en gevolgen van overgewicht op een rijtje, inclusief handige afbeeldingen die u kunt delen op social media of uw website.


graph

Obesitas, een gewichtig probleem

Obesitas is een gewichtig probleem. Zo komt het voor bij 25-40% van de katten en bij 35-50% van de honden. De laatste 10 jaar is het probleem rondom overgewicht extreem toegenomen en zien we meer honden en katten met overgewicht dan met een gezond gewicht. Dit kan tot gevolg hebben dat dieren met overgewicht er voor veel eigenaren ‘normaal’ uitzien, of zelfs ‘schattig’ gevonden worden. Veel huisdiereigenaren zijn zich echter niet bewust van de risico’s van overgewicht.

De risico’s van overgewicht

Wat kilo’s teveel kan voor een hond of kat een grote impact hebben op hun gezondheid. Veel huisdiereigenaren weten te weinig over de risico’s van overgewicht, het is dus belangrijk om dit bespreekbaar te maken in de praktijk.

De risico’s voor honden:

 • 68% hoger risico op osteoartritis
 • 48% hoger risico op diabetes mellitus
 • 51% hoger risico op kanker

De risico’s voor katten:

 • 49% hoger risico op aandoeningen van de lagere urinewegen
 • 27% hoger risico op osteoartritis

Naarmate het percentage lichaamsvet toeneemt zien we meer/vaker lichamelijk letsel en een lagere levensverwachting.

Wilt u meer weten over de aanpak van overgewicht?

Op Het Gewichts-Wiel hebben we een complete module over overgewicht. Hierin behandelen we onderwerpen zoals eigenaren helpen om het probleem te begrijpen, de gevolgen van overgewicht, de voordelen van gewichtsverlies en hoe u van gewichtsverlies een teamprestatie maakt. Inclusief praktische interactieve video’s en quizzen!

Bibliografie

Prevalence and risk factors for obesity in adult dogs from private US veterinary practices._Lund EM, Armstrong PJ, Kirk CA, et al. International Journal of Applied Research in Veterinary Medicine,2006; 4: 177–186
Prevalence and risk factors for obesity in adult cats from private US veterinary practices._Lund EM, Armstrong PJ, Kirk CA, et al. International Journal of Applied Research in Veterinary Medicine, 2005; 3: 88–96‘Smile’, het is de maand van het gebit!

graph

We weten allemaal hoe belangrijk gebitsverzorging is voor onze eigen tanden: poetsen, flossen en regelmatig een bezoek aan de tandarts behoren bij iedereen tot de routine. Maar ook bij honden en katten kunnen we niet om gebitsverzorging heen. Wist u bijvoorbeeld dat 70% van de katten en 80% van de honden (ouder dan 2 jaar) een vorm van gebitsproblemen heeft? ¹ Indrukwekkende cijfers, maar zijn huisdiereigenaren zich eigenlijk wel bewust van deze problemen? In deze blog vertellen we u meer over de aanpak van gebitsproblemen, de rol van voeding en delen we een handige bundel met social media afbeeldingen.


Gebitsverzorging in de dierenartspraktijk én thuis

Preventie van tandplak is de ‘sleutel’ tot het beheersen van tandheelkundige aandoeningen. Wanneer tandplak niet wordt aangepakt, kan dit uiteindelijk leiden tot de vorming van tandsteen, pijn, gingivitis en in het uiterste geval zelfs tandverlies. Maar wist u ook dat tandplak zich binnen 24 uur na reiniging aan het tandoppervlak hecht? ² En dat parodontale pockets binnen 2 weken opnieuw kunnen worden geïnfecteerd als er geen thuiszorg is? ³ Daarom is het belangrijk om huisdiereigenaren te attenderen dat gebitsverzorging zowel professionele verzorging in de dierenartspraktijk, als thuiszorg omvat.

De aanpak van gebitsproblemen

Het dagelijks poetsen van de tanden van een huisdier is de meest effectieve manier om tandplak te verwijderen. Maar huisdiereigenaren vinden dit vaak lastig en ook honden en katten staan hier niet om te springen. Het aanbevelen van voeding kan een goed alternatief zijn. Zo bleek uit een een klinische studie dat Hill’s Prescription Diet t/d Dental Care significant beter presteert in het voorkomen van gingivitis bij katten, in vergelijking met tandenpoetsen. Een van de belangrijkste oorzaken van dit verschil is de ‘therapietrouw’ van de huisdiereigenaar: het geven van voeding is nu eenmaal een stuk eenvoudiger dan tanden poetsen.

graph

Hoe werkt Hill’s voeding voor gebitsverzorging?

De meeste brokken breken en brokkelen in de mond af wanneer de tand in contact komt met voedsel. Dit is de reden waarom gewone droge brokjes een minimaal effect hebben op de tandgezondheid van onze huisdieren. Bij al deze voedingen maken we daarom gebruik van een innovatieve brok, die werkt als een tandenborstel.
De unieke combinatie van brokgrootte, vorm en in een speciale vezeltechnologie zorgt ervoor dat de tand diep in de brok kan doordringen voordat deze breekt. De brokjes schrobben zachtjes het tandoppervlak om de tanden schoon te maken terwijl het huisdier eet.

Wilt u meer weten over Hill’s voeding voor gebitsverzorging? Bekijk hier al onze Vet Essentials Dental Health producten, Hill's Prescription Diet t/d Dental Care (hond) en Hill's Prescription Diet t/d Dental Care (kat).

1 Niemiec B, Gawor J, Nemec A et al. World Small Animal Veterinary Association Global Dental Guidelines JSAP 2020;61:E50
2 Wiggs RB, Lobprise HB. Periodontology, in Veterinary Dentistry, Principals and Practice: Philadelphia, PA, Lippincott – Raven. 1997 pp 186-231
3 Rober M. Effect of scaling and root planing without dental homecare on the subgingival microbiota. Proceedings of the 16th European congress of veterinary dentistry 2007:pp 28-30

Maak kennis met Hill’s: 5 vragen aan Els

Els

Wie zijn eigenlijk de mensen achter Hill’s? We spraken met Els over haar kat Floki, haar favoriete Hill’s producten en de leukste facetten van haar functie als Territory Manager.

#1: Wat is je rol bij Hill’s?

Ik werk alweer heel wat jaartjes bij Hill's. Ik ben in 2003 in dienst getreden als Pet Territory Manager, waarbij ik verantwoordelijk was voor de regio Antwerpen en Brussel. In 2013 maakte ik de overstap naar de veterinaire zijde, als Veterinary Territory Manager voor de regio Gent, Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant. Nu ben ik verantwoordelijk voor een deel van regio Oost- en West-Vlaanderen. En dat doe ik nu anno 2022 nog steeds met erg veel plezier. Alles bij elkaar ben ik dus al ruim 18,5 jaar onderdeel van de Hill’s familie!

Het leukste aan mijn functie? Dat is voor mij het directe contact met klanten, het geven van service en advies én een relatie uitbouwen voor de lange termijn.

#2: Lastige keuze: team hond of kat?

Ik ga voor team kat! Alhoewel ik ook dol ben op honden. Zelf heb ik 1 kat in huis, Floki. Eigenlijk is Floki de kat van mijn dochter. Tijdens de lockdown heeft ze 2 katten geadopteerd vanuit het asiel, dit zouden vriendjes zijn, maar dat bleek toch niet zo goed te lukken samen. Daarom is Floki bij mij komen wonen. En sinds kort help ik een beetje mee op een manege, waar er meerdere paarden, katten, kippen en een hond rondlopen.

#3: Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

Ik ben gek op hardlopen, wandelen en actief zijn in de natuur! Daarnaast ben ik graag met koken en interieur bezig.

#4: Vul in...is voor mij 100% Hill’s

Kwaliteit, doeltreffendheid en wetenschap met een hart voor dier en mens. De dagdagelijkse ervaringen vanuit de praktijken en testimonials van eigenaren zijn voor mij iedere keer weer een bevestiging van waar Hill’s voor staat.

#5: Wat is je favoriete Hill’s product?

Mijn favoriete Hill’s product gebruik ik zelf ook iedere dag: Metabolic. Speciaal voor Floki, die een beetje te zwaar is...

Hill's Focus Toolkit

Met onze Hill's Focus Toolkit zetten we 3x per jaar een thema extra in de spotlights. Zo heeft u alles compleet, in één pakket!

Hond met allergie: welke voeding moet ik kiezen?

graph Het kiezen van de juiste dieetvoeding voor honden met een allergie kan een lastig vraagstuk zijn. Er zijn veel verschillende voedingen voor allergieën: van diëten met een beperkt aantal ingrediënten, nieuwe eiwitbronnen en dieetvoedingen met een gehydrolyseerde eiwitbron. In dit artikel helpen we u met een handig stappenplan voor de aanpak van een omgevingsallergie of voedselallergie.

Stappenplan aanpak allergie

Een hond met jeuk in uw praktijk? Dan raden we aan om met Hill’s Prescription Diet Derm Complete te beginnen. Derm Complete heeft één nieuwe dierlijke eiwitbron (kippenei), waarmee we 96% van de voedselallergieën vermijden, slechts 4% van de honden met een voedselallergie is namelijk allergisch voor ei. Daarbij is het belangrijk om te weten dat slechts 10% van de honden met een allergie een voedselallergie heeft.

Als u na 4 weken op Derm Complete geen of onvoldoende respons krijgt, raden we aan om een ​​voedingsproef uit te voeren met een eliminatiedieet van uw voorkeur, zoals Hill's Prescription Diet z/d. Heeft u vanaf het begin een sterk vermoeden dat het om een voedselallergie gaat (bijvoorbeeld een patiënt jonger dan 2 jaar met niet-seizoensgebonden pruritus) of een patiënt waarbij een allergie voor eieren bekend is? Dan raden we aan om direct te kiezen voor uw favoriete eliminatiedieet. In onderstaande beslissingsboom kunt u alle stappen overzichtelijk bekijken. Ook kunt u de beslisboom hier downloaden, als handig naslagwerk

graph

Opnieuw controleren op parasieten, infecties. Overweeg een andere medische behandeling.Eenvoud voor huisdiereigenaren

Door direct met Derm Complete te starten kunt u de therapietrouw van uw klanten verbeteren, doordat ze (in veel gevallen) niet meer hoeven over te schakelen naar een andere dieetvoeding, gedurende de behandeling van de allergie. Huisdiereigenaren kunnen gefrustreerd raken en aarzelen om te starten met een tweede voeding, wanneer de eerste niet heeft gewerkt. Huisdiereigenaren kunnen een zichtbare verbetering van de huid en een vermindering van pruritus gaan zien gedurende de eerste 4 weken, dit blijkt uit ons klinische onderzoek.

→ Wilt u meer weten? Lees hier meer over onze voeding voor de huid

Bekijk het het succesverhaal van Derm Complete voor labrador Max.

ActivBiome+ de uitkomst voor Nero!

Maak kennis met Nero! Een actieve Rottweiler van bijna 3 jaar oud. Je zou het niet zeggen aan de vrolijke foto, maar helaas heeft Nero in het dagelijkse leven veel last van spijsverteringsklachten. Paraveterinair Lesley deelt haar ervaringen over Hill’s Prescription Diet z/d met ActivBiome+ technologie.


Nero

Voeding, een lange weg voor Nero

We kwamen erachter dat Nero spijsverteringsklachten, zoals buikpijn en diarree, krijgt van vele soorten voeding. Het is een enorme uitdaging en een lange weg geweest, voordat we een voeding vonden die hij niet alleen lekker vond maar daarnaast ook kon verdragen. Na vele pogingen kwamen we uit op Hill's Prescription Diet z/d. Dit ging zowaar redelijk goed, met voornamelijk vaste ontlasting. We dachten toen dat het we het niet beter gingen krijgen voor Nero.


"De volgende ochtend ging ik Nero uitlaten en tot mijn verbazing zag ik enorm goede ontlasting, iets wat ik nog nooit had meegemaakt! “z/d

ActivBiome+, de perfecte match voor Nero

Toen kwam er voor Hill's Prescription Diet z/d de toevoeging van ActivBiome+ technologie. Ik vond het erg spannend. Het ging toch weer om een aanpassing aan het voer, wat voor effect zou dit op Nero gaan hebben? De nieuwe zak Hill’s ging in de avond open. De volgende ochtend ging ik Nero uitlaten en tot mijn verbazing zag ik enorm goede ontlasting, iets wat ik nog nooit had meegemaakt!

En zelfs nu na een langere periode blijft onze ervaring goed. In al die tijd dat ik opzoek ben geweest naar goede voeding voor Nero, heb ik nu de perfecte match gevonden. Ik kan niet blijer zijn dat ActivBiome+ is toegevoegd aan z/d en Nero ook niet!

→ Wilt u meer weten? Lees hier meer over ActivBiome+ technologie
→ Bekijk ons assortiment z/d voeding voor honden
Dierenvoeding mythes: vegetarische voeding voor honden of katten - kan dat?

infographic

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet, door vegetariër of veganist te worden. De vraag is, kunnen we dezelfde keuze maken voor onze huisdieren? Goede voeding voor huisdieren vraagt om een selectie van hoogwaardige ingrediënten en uitgebalanceerde voedingsstoffen. Leeftijd, levensstijl, gewicht en de medische geschiedenis zijn hierbij belangrijke factoren.Het is dan ook mogelijk dat bepaalde huisdieren op een bepaald moment in hun leven baat hebben bij het eten van minder eiwit.


Maar is het aan te raden om vlees helemaal weg te halen binnen de voeding van onze metgezellen - de kat als ‘obligate carnivoor’, of de hond, ‘de opportunistische alleseter’? Download alvast onze handige infographic & lees hieronder verder.

Download infographic →

Honden: de evolutie van de manier van voeden

Het is niet ongebruikelijk dat mensen hun honden voornamelijk vlees voeren. Velen baseren hun keuze hierbij op de voorouderlijke band van de hond met de wolf. De hond is echter door geselecteerd fokken geëvolueerd op bepaalde gewenste eigenschappen, wat tot aanzienlijke verschillen heeft geleid tussen wolven en gedomesticeerde honden, met name in hun gedrag en spijsvertering. In tegenstelling tot een wolf, heeft de hond van vandaag het vermogen om koolhydraten gemakkelijk af te breken, te absorberen en te gebruiken.


“Een hond kan leven op vegetarische voeding, alleen moet dan wel in de gaten worden gehouden dat er geen tekorten optreden van bepaalde essentiële aminozuren, vetzuren en vitaminen.”


Met andere woorden, honden zijn niet meer alleen afhankelijk van vlees zoals hun voorgangers. Met hun vermogen om enzymen te produceren die helpen bij het afbreken van voedingszetmeel, zijn ze in staat om zowel de dierlijke als plantaardige componenten van hun voedsel te verteren.

Ondanks hun vermogen om plantaardig materiaal te verteren, is een goede voeding voor huisdieren alleen mogelijk als het compleet en uitgebalanceerd is. Een hond kan leven op vegetarische voeding, alleen moet dan wel in de gaten worden gehouden dat er geen tekorten optreden van bepaalde essentiële aminozuren, vetzuren en vitaminen.

De specifieke behoeften van katten

Katten zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze niet zonder bepaalde voedingsstoffen van dierlijke oorsprong kunnen. Katten hebben namelijk zeer specifieke behoeften aan bepaalde aminozuren en essentiële vetzuren, met een hoge behoefte aan zowel vitamine A als bepaalde B-vitaminen. Aan deze eisen kan niet worden voldaan door vegetarisch of veganistische voeding, omdat plantaardige ingrediënten simpelweg niet alle essentiële voedingsstoffen bevatten die katten nodig hebben.

De rol van essentiële aminozuren

Dierlijke bronnen leveren een complete eiwitbron, waarmee wordt bedoeld dat ze alle essentiële aminozuren bevatten, terwijl plantaardige bronnen over het algemeen een of meer van de essentiële aminozuren missen. Taurine is bijvoorbeeld een specifiek voedselaminozuur dat essentieel is voor katten. Honden (en mensen) kunnen taurine zelf aanmaken, maar katten niet. Om die reden moet het via hun voeding worden verstrekt en taurine komt alleen voor in dierlijke producten. Onvoldoende hoeveelheden taurine kan bij katten dan ook leiden tot hartfalen en problemen met het gezichtsvermogen.

food

Kans op vitaminetekorten bij een plantaardige voeding

Aminozuren zijn niet de enige essentiële voedingsstoffen waarvoor plantaardige voeding ontoereikend is. Ook vitamine D, vitamine A, vitamine B12 en arachidonzuur zijn belangrijke vitaminen voor katten, die worden geleverd door dierlijke bronnen:

 • Katten maken zelf geen vitamine D aan, dit moeten ze uit voeding opnemen. Dit kan alleen worden bereikt door het geven van dierlijke voedselbronnen, omdat de hoeveelheid vitamine D dat uit planten kan worden gehaald onvoldoende is.
 • Vitamine A is belangrijk voor celgroei, het zenuwstelsel en herstel. Sommige diersoorten halen dit uit bèta-caroteen, maar katten kunnen dit niet. Ze moeten dit vitamine halen uit de consumptie van dierlijke producten, dat kant-en-klare vitamine A bevat.
 • Ook B12 is een vitamine waar een kat voldoende van nodig heeft. Een tekort aan B12 kan leiden tot een verminderde darmfunctie. Ernaast is het belangrijk voor het zenuwstelsel en de afweer. Vitamine B12 zit van nature in vlees en dierlijke producten.
 • Bij katten is arachidonzuur verder een essentieel omega 6-vetzuur, dat ontstekingen helpt bestrijden. Voedingsbronnen zijn vlees en dierlijke producten, zoals eieren, maar geen planten.

Conclusie

Voedingsstoffen van dierlijke oorsprong zijn dus van groot belang voor de gezondheid van katten. Honden kunnen beter omgaan met gebalanceerde vegetarische voeding, maar ook zij zullen beter gedijen op voeding dat zowel dierlijke als plantaardige ingrediënten bevat.

Bronnen: https://www.myhillsvet.com.au/blog/dishing-it-out-is-a-vegan-or-vegetarian-diet-right-for-your-cat-or-dog/
https://www.dierenarts.nl/vegetarisch-voor-hond-of-kat-kan-dat/

April: maand van de parasiet

graph

Wormen, vlooien, teken, mijten en luizen: het zijn de ‘huisdieren’ die we liever niet in huis hebben. Helaas is er bij veel huisdiereigenaren (te) weinig bekend over de bestrijding en preventie van parasieten. De ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) heeft daarom de ‘Maand van de parasiet’ in het leven geroepen. In deze blog vertellen we u waarom parasieten een steeds groter probleem worden, zetten we tips op een rijtje die u mee kunt geven aan eigenaren en delen we een handige bundel met afbeeldingen die u op social media kunt gebruiken.


Groei in het aantal gevallen

Er zijn twee belangrijke redenen waarom parasieten een steeds groter probleem worden:

 1. Door de klimaatverandering krijgen we ook in de Benelux steeds meer te maken met parasieten bij honden en katten. Door het warme weer blijven muggen, vlooien en teken langer actief en komen ze langer voor gedurende het jaar.
 2. Een andere ontwikkeling is het adopteren van buitenlandse (zwerf)honden. Een mooi initiatief, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Zo kunnen bepaalde ziektes worden ‘geïmporteerd’ en kunnen honden bijvoorbeeld ook exotische teken bij zich dragen die nu ook in de Benelux kunnen overleven.

De rol van voeding

Bij problemen met parasieten is de eerste reactie om aan de slag te gaan met diergeneesmiddelen, zoals sprays, druppels, pillen en andere anti-parasitaire middelen. Maar wist u dat voeding een belangrijke rol kan spelen om het spijsverteringsstelsel en de huid te ondersteunen en eventueel te helpen herstellen? Zo ondersteunt een goede voeding, zoals Hill’s Science Plan of Vet Essentials een gezonde spijsvertering en een gezonde huid extra. Dit is het effect van toevoegingen zoals bijvoorbeeld omega 6-vetzuren en vitamine E. Bij bepaalde huidproblemen, zoals een vlooienallergie-dermatitis, ondersteunen Hill’s Prescription Diet Derm Complete en Derm Defense de gezondheid van de huid en helpen deze te herstellen van binnenuit. Maagdarmparasieten en wormen kunnen de maag en darmen beschadigen en een gepaste voeding kan het herstel van het spijsverteringskanaal ondersteunen.

Tips om huisdiereigenaren mee te geven

Veel huisdiereigenaren zijn zich niet bewust van de risico’s van parasieten. Het is daarom aan te raden om parasietbestrijding tijdens een jaarlijkse controle altijd te bespreken.

Tips om mee te geven:

 • Let goed op de tekenen van huidaandoeningen, zoals rode plekken, korstjes, jeuk, krabben, gewichtsverlies en een onaangename geur van de huid.
 • Controleer regelmatig de vacht op uitwendige parasieten (vlooien, teken en mijten).
 • Ontworm volwassen honden en katten minimaal 4 keer per jaar. Goed om te weten: 10% van de honden en katten wordt nooit ontwormd, 75% van de huisdiereigenaren doet dit wel, maar te weinig.
 • Let ook op bij klachten zoals chronische diarree, gewichtsverlies en vermoeidheid. In dit geval kan er sprake zijn van inwendige parasieten, zoals lintwormen en spoelwormen.
 • Er zijn bepaalde parasieten die overdraagbaar zijn op mensen. Zo kan giardia bij mensen langdurige diarree veroorzaken, kunnen spoelwormen bij kinderen voor klachten zoals astma en eczeem zorgen en is toxoplasmose gevaarlijk voor zwangere vrouwen.
 • Laat je niet in je gezicht of op je mond likken door je hond of kat, vanwege het verhoogde risico op overdracht van bacteriën en parasieten.

Gewicht in de praktijk: 5 vragen aan Helena, dierenarts bij Wellopet

Gewicht in de praktijk

In deze blog stellen we 5 vragen over de aanpak van gewicht aan Helena van Hyfte, dierenarts bij dierenzorgcentrum Wellopet. Helena vertelt over haar activiteiten en geeft tips hoe ze het gesprek over gewicht met huisdiereigenaren aangaat.


#1: Welke activiteiten onderneemt Wellopet in het kader van gewicht bij honden/katten?

Het onderzoeken van het gewicht is een vast onderdeel van ons consult. Om hier meer tijd en aandacht aan te kunnen besteden hebben we sinds een tijdje een Food Coach in ons centrum. Zij helpt de huisdiereigenaar, door concrete vragen over gewicht te beantwoorden. Ook bieden we een afslankplan aan, wat bestaat uit 4 consultaties. Naast dat we hierdoor extra tijd hebben om uitleg te geven over gewicht en vragen te beantwoorden, begeleiden we de eigenaar en zijn/haar huisdier in het afslankproces, middels een intake, voer- en beweegadviezen en weegmomenten. .

#2: Stel, een kat of hond blijkt overgewicht te hebben. Wat is dan jullie plan van aanpak?

Overgewicht constateren wij tijdens een consult, wij gaan dan in gesprek met de huisdiereigenaar. De eerste stap is iemand bekend maken met goede voeding. We laten vaak de fysieke verpakking zien en benoemen de voordelen van de voeding. Ook proberen we ze aan te moedigen om in gesprek te gaan met onze Food Coach.

Ik probeer altijd het gesprek aan te gaan met de huisdiereigenaar, maar de aanpak is afhankelijk per persoon. Wanneer iemand niet openstaat voor andere voeding of een gesprek met onze Food Coach, dan zetten we de Body Condition Score in ons systeem. In een volgend consult bespreken we het dan nogmaals. Ook sturen we iemand op basis van deze Body Condition Score een algemene mail over het onderwerp gewicht, om hen op die manier hopelijk toch wat bewust(er) te maken van het belang van een gezond gewicht.

“Gewicht is een gevoelig onderwerp en vereist een speciale aanpak. Ik probeer een huisdiereigenaar niet te vertellen wat hij/zij zou ‘moeten’ doen, maar probeer juist door het stellen van vragen bewustwording te creëren.”Wellopet

#3: Hoe pakken jullie de communicatie aan met huisdiereigenaren?

In één woord: voorzichtig, gewicht is een gevoelig onderwerp en vereist een speciale aanpak. Ik probeer de eigenaar niet te vertellen wat hij/zij zou ‘moeten’ doen, maar probeer juist door het stellen van vragen bewustwording te creëren. Vaak zeggen huisdiereigenaren dat een kat/hond niet teveel eet, maar door vragen zoals ‘Weeg je het af?’ en ‘Welke voeding geef je nu?’ probeer ik hen bewust te maken dat hun hond/kat mogelijk toch te veel eet. Ook probeer ik vergelijkingen toe te passen, door een stukje kaas bij de hond te vergelijken met een dubbele hamburger voor de eigenaar.


#4 Hoe zorg je voor een succesvolle opvolging?

Voorheen werd de opvolging alleen door een assistente gedaan. Nu proberen we opvolging te geven door de hond of kat (en eigenaar) te laten starten met het afslankplan. Het huisdier krijgt dan 4 consultaties in een periode van 4 maanden.

#5 Tot slot, welke tips zou je veterinaire collega’s willen meegeven voor de aanpak van gewicht?

Ik heb geen gouden tip, het hangt heel erg van de persoon zelf af. Het ‘pushen’ van activiteiten is lastig en werkt vaak ook niet. Daarom probeer ik het gesprek aan te gaan, door vragen te stellen. Het start bij voeding en het bewust maken van huisdiereigenaren; hoeveel geef je en wat geef je? Hier stel ik dan ook gericht vragen over.

Bij Wellopet proberen we gewicht en gezonde voeding centraal te laten staan in het consult, maar het blijft een uitdaging om een huisdiereigenaar bewust te maken van het belang van een gezond gewicht en hem/haar te motiveren. Terwijl een gezond gewicht een essentiële rol speelt in de preventie van ziektes en het welzijn van het dier.

Hoe zorg ik voor een goede positie van mijn dierenartsenpraktijk in Google?

graph

In deze blog geven we u een introductie in de wereld van zoekmachine optimalisatie in Google, ook wel bekend onder de naam SEO (search engine optimization). Met deze praktische uitleg en tips kunt u direct aan de slag om uw praktijk een betere online zichtbaarheid te geven.

Wat is SEO?

Allemaal zijn we meerdere keren per dag in Google te vinden om zaken op te zoeken. Het is daarom voor u als praktijk ook erg belangrijk om in Google een goede zichtbaarheid te hebben, op relevante zoektermen. U kunt uw zoekpositie in Google beïnvloeden door aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Er zijn hierbij 3 belangrijke pijlers: content, techniek en autoriteit.

SEO & Content

Google wil gebruikers de beste ervaring geven. Wanneer iemand bijvoorbeeld de zoekterm 'honden en hooikoorts' intypt, dan verwacht een gebruiker direct relevante webpagina’s te zien over dit onderwerp.

De belangrijkste factor om hier invloed op uit te oefenen zijn de teksten op uw website. Stel, een positie op de zoekterm 'Sterilisatie kat Amsterdam' is voor uw praktijk belangrijk. Hiervoor maakt u een pagina aan op uw website. Voor het schrijven van de SEO-tekst moet u op de onderstaande zaken letten:

 • Gebruik het belangrijkste zoekwoord in de titel van het artikel (H1 kop) en gebruik synoniemen of andere relevante omschrijvingen voor de overige koppen (H2 en eventueel H3). Denk in dit geval bijvoorbeeld aan 'Kosten voor sterilisatie van uw kat' of 'Afspraak maken sterilisatie kat in Amsterdam'.
 • Het belangrijkste zoekwoord mag daarnaast nog ongeveer 3-4 keer in de tekst voorkomen.
 • Voor de lengte van de tekst is 300 - 600 woorden aan te raden.
 • Laat het zoekwoord ook in de url van de pagina naar voren komen, bijvoorbeeld hillsvet.nl/sterilisatie-kat-amsterdam of hillsvet.nl/sterilisatie-huisdier-amsterdam wanneer je kiest voor een algemene pagina.

graph

Onze tips:

 1. Bedenk goed op welke zoektermen u zichtbaar wilt zijn. Zo is een goede positie in Google op een algemene term zoals 'dierenarts' heel lastig. Wanneer u gaat voor 'dierenarts + plaatsnaam' is dit een doel een stuk eenvoudiger te behalen.
 2. De gebruiker helpen staat altijd voorop, niet het schrijven van teksten speciaal voor Google. Val dus niet voor spelfouten of kromme zinnen, het belangrijkste is dat een artikel relevant is.
 3. Bent u benieuwd op welke zoektermen uw website momenteel zichtbaar is in Google? Gebruik dan Google Search Console om zoekopdrachten, vertoningen en kliks te bekijken.
 4. Om het zoekvolume van nieuwe zoekwoorden te bekijken zijn er diverse online tools beschikbaar zoals Ubersuggest en Whatsmyerp


SEO is een investering voor de lange termijn. Meestal gaat u pas na 2-3 maanden iets van verschil in de posities zien. Het is dus vaak even geduld hebben!

SEO & Techniek

Daarnaast kijkt Google ook naar de technische staat van een website, voor het bepalen van de positie. Zo gaat het hier bijvoorbeeld of een website mobielvriendelijk is, de snelheid van een site en of een site goed gestructureerd is met programmeercodes. Bent u benieuwd naar de status van uw website? Er zijn diverse websites om uw website gratis te analyseren, zoals SEO Site Checkup en seobility. Samen met uw webbouwer kunt u vervolgens de technische verbeterpunten oppakken.

SEO & Autoriteit

Tot slot hebben we de derde en laatste pijler van SEO: autoriteit. Dit is hoe belangrijk en betrouwbaar uw website is in de ogen van Google. De autoriteit van een website is te meten met bijvoorbeeld de MozBar. Dit geeft een score aan uw website domein en de waarde van onderliggende website pagina’s. Er zijn een aantal best practices om uw autoriteit te verbeteren:

 • Zorg dat andere websites naar uw website linken. Denk bijvoorbeeld aan partners, persberichten, gastblogs, lokale platformen en review websites.
 • Gebruik interne links. In de ‘Sterilisatie kat Amsterdam’ tekst kunt u bijvoorbeeld perfect een link plaatsen naar uw andere webpagina ‘Voeding na sterilisatie’.
 • Gratis persoonlijk digitaal advies voor uw praktijk?

  Kunt u wel wat tips gebruiken met SEO voor uw praktijk? Volg ons nu op een van onze social media kanalen (Facebook, LinkedIn of Instagram), of meld u aan voor onze Hill’s Update. Heeft u dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar danielle_groeneveld@hillspet.com en ontvang een persoonlijk gratis digitaal advies van onze online specialist Danielle.

  Andere hulpmiddelen

  Meer leren over online marketing voor uw praktijk? Bekijk dan onze Vet Digital Training modules:
  Module № 1 : zo maakt u een goede start online.
  Module № 2 : Google My Business & Facebook
  Module № 3 : online reputatie voor dierenartspraktijken
  Module № 4 : online community’s: hoe, wat en waarom?

Maak kennis met onze kwispelende Hill’s collega’s!

Het zijn de collega’s die altijd enthousiast binnenkomen. Iedereen begroeten. Rondsnuffelen in alle hoeken. En kwispelen! Regelmatig nemen Hill’s medewerkers hun honden mee naar kantoor - en we laten u graag kennismaken met deze vrolijke viervoeters!


Kantoorhond Hill’s

Maak kennis met Luna, de viervoeter van Linda Dekker (Key Account Manager Vet Corporates)


Woef, ik ben Luna... Als pup ging ik al regelmatig mee met mijn bazinnetje Linda als ze dierenartspraktijken in Zuid-West Nederland ging bezoeken. Maar zodra ze binnen Hill's van baan veranderde mocht ik ook mee naar het Hill's kantoor in Breda!

Als we de afslag van de snelweg pakken, weet ik dat het weer zover is en sta ik hard te kwispelen: kom maar op met die feestdag met lekkere geurtjes, knuffelen met de leukste collega's, spelen met mijn honden vriendinnetje Bella en erna prinsheerlijk slapen op de zachte vloerbedekking!

Kantoorhond Hill’s

Hoi, ik ben Bella! Mijn baasje is Mariska Harkes (General Accountant)


Ik heb altijd een drukke agenda op kantoor! Zo ga ik ‘s ochtends eerst iedereen begroeten, dan weten ze meteen dat ik er ben. Ook speel ik graag met collega kantoorhonden, zoals Luna en Ferro.

Tussendoor ontvang ik altijd graag knuffels en weet ik goed waar ik moet zijn voor de lekkere snoepjes. En als we dan op het eind van de dag weer naar huis gaan dan moet ik toch altijd even bijkomen van de drukke werkdag.Kantoorhond Hill’s

Hallo, mijn naam is Ferro! Ik werk op de Marketingafdeling met mijn baasje Willemien Kastelein.


Ik ben een onmisbare collega op het Hill’s kantoor. Mijn werkzaamheden bestaan uit het voorproeven van het heerlijke voer, het rondlopen met mijn speelgoed eend en het spelen met mijn vriendinnetje Bella. Ik maak ook graag een rondje langs mijn collega’s om een knuffel of een koekje te scoren.

Maar het allerliefste doe ik een dutje bij het bureau van mijn baasje, waar ik meestal uitgebreid lig te snurken. Van al dat harde werken word je ook wel heel erg moe…Kantoorhond Hill’s

Ik ben geen vloerkleedje, ik ben Pippa! Mijn baasje is Annet Palamba (General Manager Benelux).


Zodra ik zie dat ik een dagje mee naar kantoor ben, begin ik meteen te kwispelen want het is altijd leuk op kantoor. Ik race eerst enthousiast een rondje om iedereen te begroeten.

Daarna is dit mijn favoriete plekje want hier kan ik alles in de gaten houden. Ja, je dacht dat ik lag te slapen he? Maar ik zie alles. Tegenwoordig wissel ik trouwens af tussen deze plek en bij customer service. De customer service van Hill’s is de beste afdeling die bestaat! Veel knuffels en zo nu en dan iets lekkers, wat kun je je nog meer wensen?Een kijkje achter de schermen van het Hill's distributiecentrumDistributiecentrum Hill’s

Hill's voeding wordt over de hele wereld verkocht. Maar wist u ons ons Europese distributiecentrum in Oud Gastel is gevestigd? Daar vertellen we u graag wat meer over! Voor deze blog spraken we met Jack van Elteren, Field Warehouse Manager van het distributiecentrum.

De reis van een zak Hill's voeding

Het hele proces van een brokje begint bij de Hill's fabriek in Etten-Leur. Hier wordt er dagelijks maar liefst 525.000 kilo droogvoer geproduceerd. Na een kort transport komt dit voer vervolgens aan in ons DHL distributiecentrum in Oud Gastel. Daarnaast ontvangen we Hill's voeding uit fabrieken in Tsjechië, Italie, Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

In het distributiecentrum verzorgen we het transport naar klanten in wel 50 verschillende landen. Dit doen we met een team van 110 medewerkers: shift managers, operators, customers service en teamleiders. Krijgt u dus in uw praktijk een nieuwe bestelling Hill's voeding binnen? Dan is dit afkomstig uit Oud Gastel!

Wist u dat...?

 • Het distributiecentrum een grootte heeft van 46.147 vierkante meter? Dit staat gelijk aan 7 voetbalvelden!
 • En niet alleen in de breedte zijn de statistieken indrukwekkend, zo gaan we de hoogte in tot wel 12,2 meter, om producten zo efficiënt mogelijk te plaatsen in de beschikbare ruimte.
 • We een capaciteit hebben van 53.582 pallets in Oud Gastel?
 • Met een speciale Hill’s truck de shuttle activiteiten tussen de fabriek in Etten-Leur en het distributiecentrum in Oud Gastel regelen?


Hill’s vrachtwagen

Een focus op de toekomst

We zijn continue bezig met ontwikkelingen. Zo hebben we een grote focus op duurzaamheid; ons distributiecentrum is 100% energieneutraal en is voorzien van zonnepanelen op het gehele dak. Ook hebben we een zero waste beleid.

Daarnaast is automatisering belangrijk in onze branche. Denk aan de komst van volledig geautomatiseerde voertuigen en de implementatie van software voor het automatiseren van repetitieve handelingen.

Ik ga op vakantie en neem mee…een zwerf- of asieldier?

graph

Vakantie; de tijd van verre landen, nieuwe culturen en …huisdieren? Veel vakantiegangers worden op reis geconfronteerd met zwerf- en asieldieren, die onder minder fortuinlijke omstandigheden leven. Sommige mensen besluiten deze dieren mee naar huis te nemen, om ze een beter bestaan te geven. Een nobele beslissing, maar ook een die consequenties met zich meebrengt.

Risico’s adoptie hond: infectieziekten & zoönosen

Het adopteren van een hond of kat uit het buitenland brengt enkele risico’s met zich mee:

 • Infectieziekten: dieren uit het buitenland kunnen mogelijk infectieziekten bij zich dragen. Voorbeelden van veelvoorkomende infectieziekten zijn leishmaniosis (overdracht via zandvliegjes), babesiose (overdracht via teken) of hartworm (overdracht via muggen). Deze infectieziekten zijn ook een risico wanneer iemand een eigen huisdier mee op vakantie neemt, zeker omdat de eerste verschijnselen in sommige gevallen pas maanden na de besmetting verschijnen. Al die tijd vertoont het dier geen ziekteverschijnselen, maar is deze wel besmettelijk.
 • Zoönosen: sommige ziekteverwekkers die bij buitenlandse zwerf- en asieldieren voorkomen, kunnen op de mens worden overgedragen. Dit noemen we zoönosen. Een van de bekendste voorbeelden hiervan is rabiës (hondsdolheid).

Mate van socialisatie

Naast de risico’s voor de gezondheid van mens en dier, moet u bij een hond of kat uit het buitenland ook rekening houden met de mate van socialisatie. Zo kan het dier bijvoorbeeld angstig gedrag vertonen, of slecht luisteren. Het is goed om een huisdiereigenaar hierop te wijzen wanneer hij of zij langskomt in de praktijk, om verwachtingen te scheppen.


Wat is de wetgeving voor adoptie uit het buitenland?

Rondom de adoptie van een dier uit het buitenland zijn er een aantal regels vastgelegd:

 • Het dier moet tenminste 21 dagen voor vertrek uit het land van herkomst gevaccineerd zijn tegen rabiës (hondsdolheid) en het dier moet ouder zijn dan 15 weken.
 • Het dier moet beschikken over een dierenpaspoort en moet gechipt zijn.
 • Gebeurt de import door een stichting? Dan is er nog een aanvullend gezondheidscertificaat nodig.
 • Bij een hond uit het buitenland moet een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) worden aangevraagd. Binnen 14 dagen na aankomst in Nederland moet de eigenaar met de hond naar een dierenarts.